Sunday, October 31, 2010

Medžiaginiai eksperimentai - Adatinė


Viskas prasidėjo nuo to, kad parodžiau mamai šį Irmos darbelį. "Aš irgi tokio noriu", pasakė. Ir ne bet kaip, o kad būtų "skrebukingo". Na, jeigu jau nori, teks gaminti. Tik neįsivaizdavau, kad bus taip sudėtinga - vis tik su medžiaga dirbti yra visai kitokia praktika, nei su popieriumi. Bet su mamos pagalba viskas buvo sėkmingai (ir tvirtai) prisiūta. Ir būtinai tvarkingai ir tiesiai ;)

Pagrindinės priemonės:
Adatinės pagrindas iš pilko lino. Kad adatinė gautųsi tvirta, tarp vidinės ir išorinės dalių įsiuvome kartono gabaliukus. Todėl ji lengvai lankstosi, lyg knygutė.
Gėlytės susuktos iš satino, marškinių medžiagos ir papuoštos dekoratyviniais vinukais.Vieną gėlytę mama nunėrė iš siuvinėjimo siūlų, kad turėtų gražų blizgesį.


Paukštukas iškirptas iš grungeboard, nudažytas ir nuteptas Distress Crackle paint - Candy rock.



Adatinės viduje panaudojau veltinį, į jį susmaigsčiau adatas, įsegiau žiogelius. Žirklių vokeliui panaudojau siuvinėjimui skirtą liną ir Irmos pateiktą siuvinėjimo schemą.




Detalės iš arčiau

Idėjų šaltiniai:
Irmos blogas - Needle Case Mini Album;
Little Birdie Secrets blogas - iPad Case Tutorial;

8 comments:

  1. Tiesiog tik WOW galiu pasakyti! Super!
    Jau taip cia viskas grazu, nuostabios spalvos, sagytes ir gelytes, as beje vakar toki skrebuka panasiu spalvu padariau, pasteline ruzava ir zalia....mmmmm. NUOSTABU!

    ReplyDelete
  2. As be zodziu. Zivile, o jei as pasakysiu kad tokios noriuuuuu, padarysi man toki sedevra ? :)))

    ReplyDelete
  3. Kokį grožį sukūrei :O
    Nors liftas nuo mano adatinės, visvien adatinė tokia Žmogiukiška, pastelinė, ružava :) Labai patiko kaip padarei vokelį žirklutėm...gavosi daug kruopščiau už maniškį ;) Taip pat labai idomiai kaip ji atsiveria 3-jom dalimi (maniškė atsiveria kaip knyga). Tai kaip supratau adatinė dovana mamai? Tikiuosi kad mama liko patenkita ;)Tai tada teks tau antrą sau pasigaminti ;)
    Nuostabus darbelis....10 balų!!!

    ReplyDelete
  4. nuostabi tavo mama, nuostabu kad jus abi to emetes ir jums gavosi nuostabiausias rezultatas.

    ReplyDelete
  5. Graziai ir taip kropsciai viskas padaryta. Patiko spalvos, detales, ir aisku, nuostabios zirklutes!

    ReplyDelete
  6. Ačiū ačiū už jūsų komentarus :)
    Ader, bijau, kad dabar jau žinodama, kas laukia, nesiryšiu gaminti kitos :)))
    Irma, gavosi ne tiek dovanėlė, kiek bendras projektas, nes mama su mašina viską padėjo prisiūti. Ir būtent jos pageidavimu viskas turėjo būti kuo kruopščiau ir tvarkingiau padaryta. Trys dalys gavosi, nes reikėjo vokelio smeigtukams - tas žalias dryžuotas.

    ReplyDelete
  7. Nepakartojama! Lenkiu galvą prieš tavo kruopštumą ir kantrybę. Adatinė iš tiesų fantastiška. Linkėjimai mamai, ji labai teisi reikalaudama preciziškai kruopščiai viską atlikti, juk rezultatas tikrai vertas įdėtų pastangų :)

    ReplyDelete
  8. labai labai labai gražu :) negaliu atsižiūrėti taip viskas krupštu ir elegantiška, tiesiog pasaka :)

    ReplyDelete