Wednesday, October 6, 2010

Ranger Stickles

Ranger firma gamina Stickles Glitter Glue - blizgučius popieriui dekoruoti. 
Stickles yra kelių rūšių: Stickles, Distress Stickles (sukurta bendradarbiaujant su Tim Holtz) ir Glitz Stickles (sukurta bendradarbiaujant su Suze Weinberg).

Aš trumpai palyginsiu įprastus (tiesiog Stickles) ir Distress Stickles blizgučius.

Tiek įprastų Stickles, tiek Distress produktų spalvotos/blizgios dalelės yra sumaišytos su skaidriais skystais klijais. Dekoruotoje vietoje klijai išdžiūsta ir lieka tik spalvoti blizgučiai, prikibę prie popieriaus. Džiuvimo laikas priklauso nuo to, kiek storai produkto užtepsite: jeigu storesnis sluoksnis, tai gali tekti palikti džiūti per naktį. Distress produkto džiuvimą galima pagreitinti naudojant kaitinimo įrankį (tik nekaitinkite įprastų Stickles, nes sušoks gumuliukais - bent taip teigia gamintojas). 

Stickles blizgiosios dalelės yra kiek smulkesnės nei Distress Stickles (norėdami matyti didesnį vaizdą, paspauskite ant nuotraukų): 
(Distress - dešinėje)








Atitinkamai ir buteliukų galvutės skiriasi: 
Įprastų Stickles - siauresnės

Distress - platesnės



















Distress nuo įprastų Stickles dar skiriasi tuo, kad jie išdžiuvę primena lyg cukrų ar stiklą, ir jų blizgesys yra švelnesnis. Šioje nuotraukoje galima matyti jų faktūros skirtumus: 

(Produktas išdžiuvęs)
















***

Iš Distress serijos dar yra Rock Candy spalvos blizgučiai, kurie iš tiesų yra nepanašūs į jokius kitus. Rock Candy reiškia spalvą - blizgiosios dalelės šiuose Stickles irgi yra skaidrios, todėl suteikia labai švelnų blizgėjimą. Ranger reklamuoja šitą produktą, kaip "suteikiantį vintage vaizdą", bet man tai panašiau į sniego/šerkšno efektą. Jį rekomenduojama ištepti plonu sluoksniu (priešingai, nei visus kitus Distress ar įprastus Stickles). Galima ir pirštu pateplioti, ir nebūtina labai stengtis išlyginti. Čia pamėginau nufotografuoti kaip atrodo Rock Candy padengtas spalvotas popierius:

Ką tik užtepus

Išdžiūvęs






















Storiau užtepus jis man panašus į sniegą arba grūstą cukrų :)



Priemonės:
Ranger Distress Stickles: Rock Candy; Scattered Straw; Worn Lipstick.
Ranger Stickles: Baby Blue; Xmas Red.


4 comments:

  1. Super reportažas ;) Aš turiu abiejų rūšių blizgių klijų, bet nelabai atkreipiau dėmesį į skirtumus..dažniausiai tik pagriebiu tą spalvą kurios reikia :)

    ReplyDelete
  2. Labai ačiū kad pasidalinai patirtimi!!!

    ReplyDelete
  3. Aciu, aciu labai! Na, kaip fainai, kad pasidalinai ir taip viska isvertei-nupasakojai. Ka norejau, suzinojau. Screbukams paivairinti butu gerai po viena-kita isversta informacija (pastebejimus) paskaitineti :) Sekmes tau!

    ReplyDelete
  4. Ačiū, kad pasidalinai skirtumų pastebėjimais ;) dabar bus aišku koki blizgi pasirinkti :)

    ReplyDelete