Sunday, May 1, 2011

Knyga, virtusi dėžute


Pamačiusi scrapping.lt netradicinio skrebuko konkurso užduotį, labai susižavėjau idėja padaryti iš knygos dėžutę. Pagal Aurelijos aprašymą tai neturėjo būti sudėtinga, bet pradėjus gaminti, supratau, kad nėra taip paprasta, kaip atrodė iš pirmo karto.

Visų pirma, nemažai jėgų kainavo knygos lapų pjaustymas, nes kažkodėl suklijavau puslapius į gana storus blokus. Negana to, kad nepavyko tiesiai ir gražiai išpjaustyti, po viso proceso rankos beveik nebejaučiau :)

Toliau - iššūkis pasirenkant popierių dekoravimui. Kadangi dėžutę dariau vestuviniams žiedams, tai norėjos kažko romantiško, o iš mano turimų popierių tik Graphic 45 (Baby To Bride) atrodė tinkamas. Bet jie man tokie "blėdni" vieni patys, būtinai turėjau atskiesti kitom priemonėm. Bandžiau sukurti siuntinio įvaizdį - net tikrą pašto ženklą panaudojau :)


Galiausiai pamačiau, kad mano dėžutė nesilaiko uždaryta - dangtelis atsiverčia, jeigu jo neprispaudi. Kadangi rezultatas ne visai toks, kokio tikėjausi, tai greičiausiai dėžutė nebus naudojama pagal paskirtį.

 

Po kelių dienų, naršydama po blogus radau kitą knygos-dežutės variantą žiedams, kuris man labai labai patiko. Galbūt jį kopijuosiu :)

8 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Pirmiausia, kadangi jau "cat is out of the bag" norėčiau pasveikinti: SVEIKINU!!!! Nuoširdžiausi , mieliausi, šilčiausi sveikinimai tokiam superiniui žmogučiui kaip Tau. :)
    Apie dėžutę dabar....
    Ką ką...tiek darbo įdėta o gale įrašo skaitai kad nenaudosi pagal paskirtį??...nu nu...taip negalima. Juk tai sentimentalu ir gražu kadangi tavo rankų gaminta, o po daugel metų tai taps dalis Jūsų istorijos, ir ši knyga/dėžutė taps dar mielesne.
    Internete rasta nuoroda...įdomus sprendimas taip žiedus pririšti, bet čia be jokio asmeniško pirštų antspaudo...Idėjos šarmas tame kad panaudojo vestuvių tematikos knygą, šiaip nieko asmeniško nesimato...man tai lyg būtų koks "prop" skirtas jaunavedziu fotosesijom.
    Antra, kaip ir įsitikinau...esi perfekcionistė ;) nematau kur tu sakai kad nelygiai išpjovei lapus...viskas atrodo labai, SUPER kruopščiai atlikta.
    Mes visos esame griežčiausios savęs pačios kritikės...o Tu tai ypač ;)
    Nesikabinėk ten kur nereikia ;) dėžutė NUOSTABI!!!!

    ReplyDelete
  3. oooooo, kokios naujienos? jau ar dar bus? kaip smagu, sveikinimai. Na o dezutes grazumas, mmm, labai, labai..tokia skani, saldi, pasteline, maloni..SUPER!

    ReplyDelete
  4. man grazu, laaabai grazu. Tikrai daug geresnis tavo variantas, nes, na tiesiog, ranku darbas ir dar, na taip miela :)))
    Va irgi nesupratau, sveikinti tave ar kaip cia? :)

    ReplyDelete
  5. Aciu uz pagyrimus mano dezelei :)Matyt tikrai esu per daug priekabi, ir knisuosi prie visokiu smulkmenu :) Bet mane nervina, kad ji neuzsidaro normaliai, laikosi tokia atkibusiu dangteliu :)))
    O del sveikinimu, tai dar gal per anksti :") Dar tik bus ta proga netolimoj ateity :)

    ReplyDelete
  6. kokia knopkele ar kaip 'lipucka' tokie dalykai buna (vaiku seilinukai uzsisega) ;)panaudok tam, kad uzsidarytu! ar kaspinelius kaip pritvirtink. juk nebeda!

    ReplyDelete
  7. Saulele, labai grazi dezute, romantiska. sauni ideja. sekmes konkurse
    p.s. man irgi buvo problemos su dangteliu, tai padariau isvadas, kad tiesiog reikia gerokai pamiklinti, paspausti pries klijuojant .

    ReplyDelete
  8. Puiki dėžutė :)))
    O neužsidaro turbūt todėl, kad suklijavus visus lapus tarpusavyje, atsiranda didesnis visų puslapių tūris, dar plius visų kitų paklijavimų tempimai.
    Manau, yra du variantai kaip galima to išvengti:
    pirma - prieš klijuojant reiktų paplėšyti knygos puslapių iš vidaus ir tik tada klijuoti.
    antras - pabaigus darbuotis, dar prieš dekoruojant viršų reljefinėm detalėm, paspausti po galinga knygų krūva savo knygelę-dėžutę.
    O jei ir tai nepadeda - įtaisyti užrišimą :DDD
    Beje, Živile, manau, tavo atveju tikrai galima po visu viršelio grožių kišti juostelę ar virvelę ir sėkmingai dėžutę surišti.

    Sveikinu su artėjančia ypatinga diena ir linkiu užbaigti šią knygą-dėžutę, ir sėkmingai naudoti, nes padarei labai kruopščiai ir dailiai ;)

    Sėkmės konkurse ;)

    ReplyDelete