Friday, November 29, 2013

December Daily 2013 - siemetiniai paruostukai

Na ka gi, liko vos pora dienu iki gruodzio pirmos, ir visi pasaulio DD albumai bus pradeti pildyti :)

Pries pradedama sita albuma as susirasiau kelias taisykles/idejas:

1. man labai patinka ZIURINETI internete visus tuos meniskus, daug pritaskymu, prisiuvimu, detaliu ir techniku pilnus albumus. Bet ne gaminti paciai. Nes visu pirma, nesugalvoju originaliu dizainu, neturiu laiko ilgai taskytis su dazais, neturiu net siuvimo masinos, o jei siusiu rankomis tai gal iki kitu metu ir uzbaigsiu.... O visu antra, abu ankstesnius kartus, ipusejus albuma, pradejau nervuotis, kad kiekvienas puslapis kas sau, kad nera kazko bendro ir apjungiancio, ir... tas issiputimas, kai neberandu kuom susegti visus lapus, nei kur padeti toki issiputeli, galutinai numusa visa nora dar kada nors prisesti prie panasaus projekto. Taigi,... zr. sekanti punkta :)

2. siemet pasizadu nenaudoti ivairiausiu skirtingu popieriu ir kalno papuosimu. Reikia ziureti paprasciau i sita projekta: tegul tai bus NUOTRAUKU albumas su aprasmu. Na, ir kelios smulkmeneles nuotaikai sukurti.

3. susirasyti temas, ka galeciau/noreciau siemet uzfiksuoti albume. Kiekvienai dienai po ideja + keleta papildomu, jei nepavyktu variantas A.

4. nekreipti demesio i dienas - koks skirtumas, kas kada ivyko! Verta pergalvoti pavadinima is December Daily i December Memories, gal tokiu budu nejausiu pareigos viska fiksuoti chronologiskai?

5. jeigu albumo nepavyks uzbaigti iki sausio pabaigos, atsispausdsiu sita paveiksliuka ir galvosiu, kad albumas uzbaigtas. Jei, artejant sakanciam gruodziui, vel kils didelis noras ir ikvepimas (prisiziurejus pintereste ir bloguose rodomu grozybiu), galesiu vel darbuotis nuo ten, kur uzbaigiau sausi.

6. Pries imdamasi sio projekto, gerai pagalvoti, ar tikrai noriu sito projekto, ir dar geriau pagalvoti, kaip noriu, kad jis atrodytu.

Ir tiesa sakant, pagalvojau. Ir gavosi labai neissiputes, gana darnus ir vientisas albumas, kuris man bent kol kas labai patinka. O kas smagiausia, kad siemet pirma karta esu pasiruosusi albuma dar gerokai iki prasidedant gruodziui, tad turejau net laiko pasimegauti laukimu. 

Visu pirma virselis. Ji dariau pati paskutini ir maziausiai galvodama. Tik stengiausi naudoti tuos pacius raidynus, kuriuos naudojau ir albumo viduje.

O cia jau paruosti puslapiai. Mazai skiriasi nuo to, ka rodziau pries tai, ar ne? Bet toks ir buvo tikslas :)






O toms, kurios nepritruko kantrybes perskaityti iki pat pabaigos, linksmas straipsniukas DD tema ir, turbut, visom skrebukem budingom problemom: http://lisamoorefield.com/the-5-stages-of-december-daily/

Sekmes visom, kurios prisijungs prie sitos pasaulines avantiuros! :)

4 comments:

  1. Replies
    1. Kai atradau sita briedziuka, mane irgi prajuokino :D

      Delete
  2. Manau ir man taip reiketu pabandyti skrebinti - KISS eiga (jei ka, amerikieciai KISS vadina 'Keep it Simple Stupid'), aisku cia ne tau taikau ;)
    tie visi pataskymai bei meniski skrebukai labai daug brangaus laiko suryja, o kai visiem laiko deficitas tai kartais (man daznai )net nesinori uzsiimti kol to laiko kelios istisos valandos neatsiranda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. O, geras, nezinojau, kad yra terminas. Liuks! KISS man patinka, ir nieko pries ta paskutine "S" :))) nes tikrai daznai jauciuosi stupid, kai net nebezinau nuo ko pradet. O cia viskas paprasta ir aisku. Ir svarbiausia, galima DAUG nuotrauku italpinti :)

      Delete